De meerderheidspartijen stemmen Vlaams Belang naar de politieraad

09 April 2019

De meerderheidspartijen stemmen Vlaams Belang  naar de politieraad

Groen en Spa zijn verbijsterd na de gemeenteraad van 28 maart 2019. Tijdens het verkiezen en de aanstelling van de mandaten binnen de politieraad werd met steun van de Zedelgemse meerderheid (CD&V/Nieuw) het Vlaams Belang in de Politieraad gestemd.

Voor Groen en S-pa is dit een onaanvaardbaar gegeven en een erg verwerpelijk precedent.
Blijkbaar vindt de CD&V-Nieuw meerderheid dat een ranzige en ronduit racistische partij geschikt is om mee te beslissen in een democratisch samengestelde politieraad.

S-pa en Groen hadden de afspraak gemaakt om Martine De Meester (Groen) in de politieraad van het Houtsche te vertegenwoordigen. Ook onze collega’s van N-va konden zich daarin vinden en steunden de kandidatuur van Martine De Meester.
Omdat Martine De Meester zelf niet aanwezig kon zijn op de gemeenteraad werd ook geïnformeerd bij de meerderheidspartijen die ons bevestigden dat zij hun reststemmen niet zouden gebruiken zodat de oppositie zelf kon beslissen wie er naar de politieraad kon gaan.

Niets blijkt echter minder waar! De CD&V-Nieuw meerderheid verbrak haar woord en minstens 2 meerderheidsraadsleden, mogelijks meer, vonden het opportuun om het Vlaams Belang in de politieraad te stemmen. 

Groen en S-pa zijn verontwaardigd over de gang van zaken. Dit is een regelrechte inbreuk op het cordon sanitair en woordbreuk door CD&V & Nieuw.

S-pa en Groen zullen hun verontwaardiging zowel naar de plaatselijke als naar de hogere besturen van de Zedelgemse meerderheidspartijen uiten.
Groen en S-pa stellen zich de vraag hoe je jezelf nog een christelijke partij kunt noemen terwijl je als bondgenoot kiest voor een oppositiepartij die mensen beoordeelt naar ras, afkomst en kleur. Hoe staat het bestuur van CD&V Zedelgem en beweging.net (het vroegere ACW) hier tegenover?
Graag willen wij eveneens weten hoe de Open-Vld leden van Nieuw hier tegenover staan?

Verontwaardigd!